Friday, July 24, 2015

(လံုးဝ) မေသာက္သင့္ဆံုးအခ်ိန္

Yangon Media Group's photo.
Yangon Media Group's photo.
(လံုးဝ) မေသာက္သင့္ဆံုးအခ်ိန္
=================================================
ေပါက္ေပါက္
ထမင္းအသက္ခုနစ္ရက္၊ ေရအသက္တစ္ မနက္ဆိုတဲ့ ေရွးစကားရွိပါတယ္။
လူသားေတြအတြက္ ေရက ဘာ့ေၾကာင့္ မရွိမျဖစ္လိုအပ္ပါသလဲ
(၁) ဦးေႏွာက္ရဲ႕ ၇၅ရာခိုင္ႏႈန္းကို ေရဓာတ္နဲ႔ဖြဲ႕စည္း တည္ေဆာက္ထားပါတယ္။ (၂) ခႏၶာကိုယ္တြင္းအပူခ်ိန္ ကို မွ်တေစပါတယ္။

(၃) ေသြးရဲ႕ ၈၃ရာခိုင္ႏႈန္းက အရည္ ဓာတ္မ်ားျဖစ္ပါတယ္။
(၄) ၾကြက္သားကို ေရဓာတ္ ၇၅ ရာခုိင္ႏႈန္းနဲ႔ ျပဳလုပ္ထားပါတယ္။ (၅) အ႐ိုးထဲမွာ ေရဓာတ္ ၂၂ရာခိုင္ႏႈန္းပါရွိပါတယ္။ (၆) ခႏၶာကိုယ္ထဲသို႔ေရာက္ရွိ လာတဲ့အစားအစာေတြကို ခြန္အားအျဖစ္ေျပာင္းလဲေပး ပါတယ္။
(၇) ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ ပိုလွ်ံၿပီးမလိုလားအပ္တဲ့အ ရည္ေတြနဲ႔အဆိပ္အေတာက္ေတြကို ဆီး၊ ဝမ္း၊ ေသြး၊ ေခြၽး၊ ခြၽဲသလိပ္အျဖစ္ စြန္႔ထုတ္ေပးပါတယ္။ (၈) ခႏၶာကိုယ္အ တြက္ အာဟာရျဖစ္ေအာင္ ကူညီေပးပါတယ္။ (၉) အ သက္႐ွဴျခင္းကို အေထာက္အပ့ံျဖစ္ေစပါတယ္။ (၁ဝ) အ႐ိုး အဆက္မ်ား ပြန္းတိုက္စားျခင္းမွ သက္သာေစပါတယ္။ (၁၁) ခႏၶာကိုယ္တြင္းဆဲလ္မ်ားကို ေအာက္ဆီဂ်င္မျပတ္ လပ္ေစေတာ့ပါဘူး။ (၁၂) သက္လံုေကာင္းေစပါတယ္။ (၁၃) ေခါင္းကိုက္သက္သာေစပါတယ္။ (၁၄) ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္ မႈကိုေျပေပ်ာက္ေစကာ စိတ္ၾကည္လင္လန္းဆန္းေစပါ တယ္။ (၁၅) ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္ေျခအလားအလာကို ေလ်ာ့ပါး သြားေစပါတယ္။ (၁၆) အေမာအပန္းခံႏိုင္ၿပီး ေလ့က်င့္ ခန္းၾကာၾကာလုပ္ႏိုင္လာပါတယ္။ (၁၇) အသားအေရေကာင္း ၿပီး အရြယ္တင္ႏုပ်ဳိေစပါတယ္။ (၁၈) ဝက္႐ူးျပန္၊ တီဘီ၊ ပန္းနာရင္က်ပ္၊ ေက်ာက္ကပ္၊ လည္ေခ်ာင္းနာ၊ ႏွာေခါင္း၊ ဝမ္းခ်ဳပ္၊ လိပ္ေခါင္းေရာဂါတို႔ကို သက္သာေစပါတယ္။(၁၉) အျမင္အာ႐ံု တိုးတက္ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
ဘယ္အခ်ိန္မ်ားက ေရေသာက္ရန္အသင့္ေတာ္ဆံုး အခ်ိန္မ်ားျဖစ္ပါသလဲ
ေရခဲေရနဲ႔ ေရေႏြးေတြကိုမဆိုလိုပါ။ (႐ိုး႐ိုးေသာက္ ေရသန႔္ကိုသာ ေသာက္ပါ)
(၁) တစ္ညတာလံုးၿငိမ္သက္ေနတဲ့ ခႏၶာကိုယ္တြင္း ကလီစာမ်ားကို ျပန္လည္တက္ၾ<ြကလာေအာင္ လံႈ႔ေဆာ္ ေပးဖို႔ နံနက္အိပ္ရာထတာနဲ႔ ေသာက္ေရႏွစ္ခြက္ေသာက္ ေပးရပါမယ္။ (၂) အစာေၾကညက္ေစဖို႔ ထမင္းမစားခင္
နာ ရီဝက္ႀကိဳတင္၍ ေရတစ္ခြက္ ေသာက္ေပးရပါမယ္။ (၃) ေသြးခုန္ႏႈန္းမွန္ေစရန္နဲ႔ ေသြးက်ေစဖို႔ ေရမခ်ဳိးခင္ ေရတစ္ ခြက္ ေသာက္ေပးရပါမယ္။
(၄) ေလျဖတ္/ႏွလံုးေရာဂါ ေတြမျဖစ္ေအာင္ ညမ အိပ္ခင္ ေရတစ္ခြက္ ေသာက္ေပးရပါ မယ္။ (၅) အိပ္ေပ်ာ္ေန စဥ္ ေျခသလံုး ၾကြက္သားေတြ ၾကြက္တက္ျခင္း မျဖစ္ရေလေအာင္ ညဘက္တစ္ေရးႏိုး တဲ့အခါ ေရထေသာက္ ေပးပါ။
ေရ(လံုးဝ)မေသာက္ သင့္ဆံုးအခ်ိန္က ဘယ္ အခ်ိန္ ျဖစ္ပါသလဲ
အေမရိကန္က်န္းမာေရး သုေတသီေတြရဲ႕စစ္တမ္းမ်ားအ ရ ကမၻာေပၚမွာ တ႐ုတ္နဲ႔ ဂ်ပန္လူ မ်ဳိးေတြမွာ အူကင္ဆာေရာဂါဖိစီးခံရမႈ အနည္းဆံုးျဖစ္ၾကပါတယ္တဲ့။ အေၾကာင္းရင္းကေတာ့ ထိုလူမ်ဳိးေတြက ထမင္းစားေနစဥ္မွာ ေရခဲေရ/႐ိုး႐ိုးေရ ေအးမေသာက္ၾကဘဲ ေရေႏြးျဖဴ(သို႔မဟုတ္) လက္ဖက္ ရည္ၾကမ္းပူပူကိုသာ ေသာက္သံုးေလ့ရွိလို႔ပါပဲ။ အထူးသ ျဖင့္ ထမင္းစားရင္း ေရခဲေရေအးေအးေသာက္တဲ့အခါ ဟင္းလ်ာထဲမွာပါရွိတဲ့အဆီအႏွစ္ေတြက (ဥပမာျပရရင္ ေရခဲေရနဲ႔ေတြ႕တဲ့အခါ ဟင္းအဆီေတြက) အစာအိမ္နဲ႔အူ လမ္းေၾကာင္းမွာ ရႊံ႕ေစးအနည္အႏွစ္မ်ားသဖြယ္ ခဲပ်စ္ သြားတတ္ၾကၿပီး အစာေကာင္းစြာမခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္ေတာ့ ဘဲ အူကင္ဆာျဖစ္လာေစပါတယ္။
ဒါ့အျပင္ ထမင္းဟင္း ပူပူစားရင္း ေရခဲေရေအးေအးေသာက္လိုက္တဲ့အခါမ်ား မွာလည္း အပူအေအးတစ္ၿပိဳင္နက္တည္း ေတြ႕လိုက္တာ ေၾကာင့္ အစာအိမ္ကို ကသိကေအာက္ျဖစ္ ေစပါတယ္။ အပူအေအးတန္ျပန္သက္ေရာက္ မႈက အစာအိမ္အက္စစ္ထြက္ရွိမႈကို ကေမာက္ ကမျဖစ္လာၿပီး ဗိုက္နာဗိုက္ေအာင့္ေစပါ ေတာ့တယ္။ ဒါေၾကာင့္ ထမင္းစားေနစဥ္မွာ ေရခဲေရ/ေသာက္ေရေအးတို႔ျဖင့္ ေမွ်ာမခ်ဘဲ ဟင္းခ်ဳိပူပူ(သို႔မဟုတ္)ေရေႏြးျဖဴ (သို႔မဟုတ္)ေရေႏြးၾကမ္းတို႔ျဖင့္သာ ထမင္းလုပ္မနင္ေအာင္ ေမွ်ာခ်ၾကပါရန္နဲ႔ ထမင္းစားၿပီး အနည္းဆံုး နာရီဝက္ေက်ာ္ ၾကာမွသာ ေသာက္ေရေအးေသာက္ၾကပါရန္ အေမရိကန္ ရွိ က်န္းမာေရးသုေတသီမ်ားကDaily Health Tips (ေခၚ) အင္တာနက္သတင္းမွာ အႀကံေပးေဖာ္ျပသြားခဲ့ပါတယ္။
သုိ႔ပါ၍ ဤက်န္းမာေရးေဆာင္းပါးကိုဖတ္႐ႈၿပီးေနာက္ မိမိကိုယ္ကိုယ္ဆင္ျခင္
ၾကၿပီး မိသားစု၊ ေဆြမ်ဳိး၊ မိတ္ေဆြ မ်ားအားလံုးကိုလည္း က်န္းမာေရးအသိေပးမွ်ေဝေပးျခင္း ျဖင့္ လူ၁ဝေယာက္မွာ အနည္းဆံုးတစ္ေယာက္ကို အသက္ ကင္တင္ႏိုင္မွာျဖစ္ပါေၾကာင္း အသိေပးႏႈိးေဆာ္လိုက္ရ ပါတယ္။
မွီျငမ္း :: …Daily Health Tips 7th August 2013 at 18:55pm)
Like   Comment   

No comments:

Post a Comment