YoYarLay ได้เพิ่มรูปภาพใหม่ 3 ภาพ — กับ Thet Hlaing และ Ko Chan
ေဆးဖက္ဝင္ နဂါးေမာက္သီး
နဂါးေမာက္သီးဟာ ေဆးဖက္ဝင္သလို အရသာကလည္း ခ်ိဳးေအးပါတယ္။ အခြံအေရာင္မွာ အမ်ားအားျဖင့္ နီညိဳေရာင္ အဆင္းရွိၿပီး တခ်ိဳ႕အမ်ိဳးအစား၏ အခြံအေရာင္မွာ ပန္းေရာင္ သို႔မဟုတ္ အဝါေရာင္ ရွိပါတယ္။ စားရတဲ့ အတြင္းသား အေရာင္ကေတာ့ အနီ နဲ႔ အျဖဴ ႏွစ္မ်ိဳး ရွိပါတယ္။
နဂါးေမာက္သီးဟာ ေဆးဖက္ဝင္သလို အရသာကလည္း ခ်ိဳးေအးပါတယ္။ အခြံအေရာင္မွာ အမ်ားအားျဖင့္ နီညိဳေရာင္ အဆင္းရွိၿပီး တခ်ိဳ႕အမ်ိဳးအစား၏ အခြံအေရာင္မွာ ပန္းေရာင္ သို႔မဟုတ္ အဝါေရာင္ ရွိပါတယ္။ စားရတဲ့ အတြင္းသား အေရာင္ကေတာ့ အနီ နဲ႔ အျဖဴ ႏွစ္မ်ိဳး ရွိပါတယ္။
ကိုလက္စေတာ (Cholesterol) ကို ေလ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္သျဖင့္ ႏွလံုး က်န္းမာေရး အတြက္ သင့္ေလ်ာ္ပါတယ္။ ဗီတာမင္စီ (Vitamin C) မ်ားစြာ ပါဝင္သည့္ အတြက္ အသားအရည္ က်န္းမာေရး အတြက္ေရာ၊ ဝိတ္ခ်ဖို႔ အတြက္ေရာ အေထာက္အကူ ျပဳပါတယ္။
အန္တီေအာက္စီဒန္႔ (Antioxidants) ပါဝင္မႈေၾကာင့္လည္း ကင္ဆာ ျဖစ္ေစတဲ့ ဆဲလ္မ်ားကို တားစီးေပးႏိုင္ ပါတယ္။
နဂါးေမာက္သီးမွ အနက္ေရာင္ အေစ့ေလးမ်ားဟာ စားလို႔ရၿပီး ေကာင္းမြန္တဲ့ အဆီဓာတ္ႏွင့္ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ (Fats and Protein) ကို အားျဖည့္ေပးပါတယ္။ အျမႇင္ဓာတ္ (Fiber) ပါဝင္မႈေၾကာင့္လည္း ဝမ္းခ်ဳပ္တတ္သူမ်ား အတြက္ စားသင့္တဲ့ ဓာတ္စာ အသီးအျဖစ္လည္း ၫႊန္းဆိုပါရေစ။
Ref: Natural Food Benefits Website
Stacy Chan (႐ိုးရာေလး)
www.yoyarlay.com
#stacy_yyl
#health_yyl
(unicode version)
အန္တီေအာက္စီဒန္႔ (Antioxidants) ပါဝင္မႈေၾကာင့္လည္း ကင္ဆာ ျဖစ္ေစတဲ့ ဆဲလ္မ်ားကို တားစီးေပးႏိုင္ ပါတယ္။
နဂါးေမာက္သီးမွ အနက္ေရာင္ အေစ့ေလးမ်ားဟာ စားလို႔ရၿပီး ေကာင္းမြန္တဲ့ အဆီဓာတ္ႏွင့္ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ (Fats and Protein) ကို အားျဖည့္ေပးပါတယ္။ အျမႇင္ဓာတ္ (Fiber) ပါဝင္မႈေၾကာင့္လည္း ဝမ္းခ်ဳပ္တတ္သူမ်ား အတြက္ စားသင့္တဲ့ ဓာတ္စာ အသီးအျဖစ္လည္း ၫႊန္းဆိုပါရေစ။
Ref: Natural Food Benefits Website
Stacy Chan (႐ိုးရာေလး)
www.yoyarlay.com
#stacy_yyl
#health_yyl
(unicode version)
No comments:
Post a Comment