JOB seekers Journal with Khin Ma Ma Maung and 5 others
Job seekers တို႔ ထမင္းစားရာမွာ တို႔စရာအျဖစ္ေသာ္လည္းေကာင္း၊ ဟင္းလ်ာအျဖစ္ေၾကာ္စားရာတြင္ ေသာ္လည္းေကာင္း စားသံုးေလ့ရွိတဲ့ ရံုပတီသီးရဲ႕ ေကာင္းက်ိဳးေတြကိုသိပါသလား။ ရံုပတီသီးကို ႀကိဳက္ႏွစ္သက္လို႔ပဲျဖစ္ေစ၊ မႀကိဳက္ႏွစ္သက္သည္ျဖစ္ေစ တတ္ႏုိင္သမွ် ပံုမွန္စားသံုးေပးမယ္ဆိုရင္ ေအာက္ပါေဖာ္ျပပါအတုိင္း က်န္းမာေရးႏွင့္အလွအပဆိုင္ရာေကာင္းမြန္မႈေတြကို ရရွိေစမွာျဖစ္ပါတယ္။
‘ ရံုပတီသီးဟာ အာဟာရမ်ားႏွင့္ ျပည့္ႏွက္ေနေသာ အစိမ္းေရာင္ဟင္းသီးဟင္းရြက္တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ ဗီတာမင္၊ သတၱဳဓာတ္နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ျမင့္မားစြာပါ၀င္ၿပီး က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူးမ်ားရွိတာေၾကာင့္ သင့္ဆံေကသာႏွင့္ အသားအေရထိန္းသိမ္းမႈအတြက္ ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ေန႔စဥ္အစားအစာမ်ားတြင္ ရံုပတီသီးကို ပံုမွန္ထည့္သြင္းစားသံုးသင့္ေသာ အေၾကာင္းအရာမ်ားမွာ ေအာက္ပါအတုိင္းျဖစ္ပါတယ္။ ’
(JOB seekers Journal အတြဲ ၄ အမွတ္ ၂တြင္ပါရွိေသာ ရံုပတီသီးကို ဘာေၾကာင့္ပံုမွန္စားသံုးသင့္သလဲ? ေဆာင္းပါးမွ ေကာက္ႏုတ္ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။)
-----------------------------------------------------
ရံုပတီသီးကို ဘာေၾကာင့္ပံုမွန္စားသံုးသင့္သလဲ?
JOB seekers Journal (Vol.4 No.2)
- ဆီးခ်ဳိေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
႐ံုးပတီးသီးတြင္ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ ပ်စ္ခၽြဲရည္မ်ား ပါ၀င္တာေၾကာင့္ သင့္အူအတြင္းရွိ သၾကားစုပ္ယူမႈ ကို ထိန္းသိမ္းေပးၿပီး ေသြးထဲရွိ သၾကားအဆင့္ကို ထိန္းခ်ဳပ္ထားႏိုင္ပါတယ္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္းကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။
- အစာေျခမႈကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ ပ်စ္ခၽြဲရည္ေပါင္းစပ္ထားမႈက အစာေျချခင္းအတြက္ အလြန္ေကာင္းမြန္ပါတယ္။ သင့္အူအတြင္းရွိ အစာလႈပ္ရွားမႈကို အဆင္ေျပ ေခ်ာေမြ႕ေစၿပီး၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ ပါတယ္။
- အသားအေရ ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
ပံုမွန္၀မ္းသြားျခင္းေၾကာင့္ ၀က္ၿခံ၊ အနီကြက္ မ်ား၊အျခားအသားအေရျပႆနာမ်ားကို ေလ်ာ့က် ေစၿပီး သင့္အသားအေရအေျခအေနကို ပိုမို တိုးတက္လာေစပါတယ္။ ႐ံုးပတီသီးရွိ ဗီတာမင္ ဓာတ္မ်ားဟာ သင့္အသားအေရကို ႏုပ်ဳိေစပါ တယ္။
- ဆံပင္က်န္းမာေရးအတြက္ အေထာက္အကူ ျဖစ္ပါတယ္။
႐ံုးပတီသီးအခ်ဳိ႕ကို ေရေႏြးတြင္ျပဳတ္၍ ပ်စ္ခၽြဲ ရည္မ်ားကို သင့္ဆံပင္တြင္ သုတ္လိမ္းေပးပါက ဆံပင္ေခ်ာေမြ႕ ေစပါတယ္။ ဦးေရျပားကို ေရဓာတ္ ျဖည့္တင္းေပးၿပီး ဦးေရေျခာက္ေသြ႕ျခင္း၊ ယားယံ ျခင္းကင္း၍ ေဗာက္ေပ်ာက္ေစပါတယ္။
- ကိုယ္အေလးခ်ိန္က်ေစပါတယ္။
႐ုံးပတီသီးဟာ ကယ္လုိရီဓာတ္နည္း၍ အာဟာရ ျပည့္၀ေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ျဖစ္ပါတယ္။ကယ္လိုရီအနည္းဆံုး ဟင္းသီးဟင္းရြက္ျဖစ္တာ ေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္က်လုိသူမ်ားအတြက္ အသင့္ေလ်ာ္ဆံုးျဖစ္ပါတယ္။ ႐ံုးပတီသီးပံုမွန္စား သံုးျခင္းဟာ အ၀လြန္ျခင္းကို တားဆီးႏိုင္ပါတယ္။
- ကိုယ္လက္စထေရာကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါ တယ္။
႐ံုးပတီသီးတြင္ ကိုလက္စထေရာ မပါ၀င္႐ံု သာမက သင့္အစာေျခစနစ္အတြင္းရွိ ကိုလက္စ ထေရာကအဆင့္ကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ကိုလက္စထေရာစုပ္ယူမႈကို ကာကြယ္ေပး၍ အဆီပိတ္ေရာဂါနဲ႔ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြာျခင္းကို တားဆီးေပးပါတယ္။
- စိတ္က်န္းမာေရးကို တုိးတက္ေစပါတယ္။
႐ုံးပတီသီးစားသံုးျခင္းဟာ ေမာပန္းႏြမ္းနယ္ ျခင္း၊ အားနည္းျခင္း၊ စိတ္ဓာတ္က်ျခင္းမ်ားကို သက္သာေစပါတယ္။
- ေသြးအားနည္းေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
႐ံုးပတီသီးဟာ သံဓာတ္ျမင့္မားတာေၾကာင့္ ခႏ္ၶာကိုယ္တြင္း ေသြးနီဥဆဲလ္မ်ား ထုတ္လုပ္မႈကို တိုးတက္ေစၿပီး ေသြးအားနည္းေရာဂါကို ကာကြယ္ ေပးပါတယ္။
- အေအးမိျခင္း၊ ေခ်ာင္းဆုိးျခင္းမ်ားကို တားဆီး ေပးပါတယ္။
႐ံုးပတီသီးတြင္ပါ၀င္ေသာ ဗီတာမင္ C ဟာ ေရာဂါပိုးခုခံႏိုင္စြမ္းကို တိုးတက္ေစၿပီး ကူးစက္ ေရာဂါမ်ား၊ အေအးမိျခင္း၊ ေခ်ာင္းဆုိးျခင္းမ်ားကို တားဆီးေပးပါတယ္။
- ပန္းနာရင္က်ပ္ေရာဂါကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။
႐ံုးပတီသီးပံုမွန္စားသံုးျခင္းဟာ သင့္ပန္းနာ ေရာဂါကိုသက္သာေစၿပီး ေရဂါျဖစ္ပြားႏႈန္း ေလ်ာ့ခ် ေပးႏုိင္ပါတယ္။
- အ႐ိုးမ်ားကို သန္မာေစပါတယ္။
႐ံုးပတီသီးဟာ ေဖာလစ္အက္ဆစ္ျမင့္မားစြာ ပါ၀င္တာေၾကာင့္ အ႐ိုးမ်ားကိုသန္မာေစ၍ အ႐ိုး က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ အ႐ိုးသိပ္သည္းဆကို ျမႇင့္တင္ေပး၍ အ႐ိုးႂကြပ္ ဆတ္ေရာဂါ စေသာအေျခအေနမ်ားကို ကာကြယ္ ေပးပါတယ္။
- အျမင္အာ႐ံုေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
႐ံုးပတီသီးတြင္ ဗီတာမင္ ဗ၊ ဗီတာက႐ိုတင္း၊ လူတိန္းစသည္တုိ႔မ်ားစြာပါ၀င္ၿပီး သင့္အျမင္အာ႐ံု ကို ေကာင္းမြန္ေစ၍ မ်က္လံုးေရတိမ္ေရာဂါ စေသာ ျပႆနာမ်ားကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
- ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
႐ံုးပတီသီးဟာ ေရာဂါပိုးခုခံႏိုင္စြမ္းကို ျမႇင့္တင္ ေပးၿပီး ကင္ဆာျဖစ္ေစႏိုင္ေသာ ဆဲလ္မ်ားေျပာင္း လဲမႈကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ အဆုတ္ကင္ဆာ၊ အူမႀကီးကင္ဆာနဲ႔ ခံတြင္းကင္ဆာမ်ားကို ကာ ကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
- ကိုယ္၀န္ေဆာင္မ်ားအတြက္ ေကာင္းမြန္ပါ တယ္။
႐ံုးပတီသီးတြင္ပါ၀င္ေသာ ေဖာလစ္အက္ ဆစ္ဟာ သေႏ္ၶသားရဲ႕ အာ႐ံုေၾကာအဖြဲ႕အစည္း ခ်ဳိ႕ယြင္းခ်က္မ်ားကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးတာေၾကာင့္ ကိုယ္၀န္ေဆာင္စဥ္ စားသံုးသင့္တဲ့ အစားအစာ ျဖစ္ပါတယ္။
(Ref: healthmeup.com)
(JOB seekers Journal အတြဲ ၄ အမွတ္ ၂တြင္ပါရွိေသာ ရံုပတီသီးကို ဘာေၾကာင့္ပံုမွန္စားသံုးသင့္သလဲ? ေဆာင္းပါးမွ ေကာက္ႏုတ္ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။)
-----------------------------------------------------
ရံုပတီသီးကို ဘာေၾကာင့္ပံုမွန္စားသံုးသင့္သလဲ?
JOB seekers Journal (Vol.4 No.2)
- ဆီးခ်ဳိေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
႐ံုးပတီးသီးတြင္ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ ပ်စ္ခၽြဲရည္မ်ား ပါ၀င္တာေၾကာင့္ သင့္အူအတြင္းရွိ သၾကားစုပ္ယူမႈ ကို ထိန္းသိမ္းေပးၿပီး ေသြးထဲရွိ သၾကားအဆင့္ကို ထိန္းခ်ဳပ္ထားႏိုင္ပါတယ္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္းကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။
- အစာေျခမႈကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ ပ်စ္ခၽြဲရည္ေပါင္းစပ္ထားမႈက အစာေျချခင္းအတြက္ အလြန္ေကာင္းမြန္ပါတယ္။ သင့္အူအတြင္းရွိ အစာလႈပ္ရွားမႈကို အဆင္ေျပ ေခ်ာေမြ႕ေစၿပီး၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ ပါတယ္။
- အသားအေရ ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
ပံုမွန္၀မ္းသြားျခင္းေၾကာင့္ ၀က္ၿခံ၊ အနီကြက္ မ်ား၊အျခားအသားအေရျပႆနာမ်ားကို ေလ်ာ့က် ေစၿပီး သင့္အသားအေရအေျခအေနကို ပိုမို တိုးတက္လာေစပါတယ္။ ႐ံုးပတီသီးရွိ ဗီတာမင္ ဓာတ္မ်ားဟာ သင့္အသားအေရကို ႏုပ်ဳိေစပါ တယ္။
- ဆံပင္က်န္းမာေရးအတြက္ အေထာက္အကူ ျဖစ္ပါတယ္။
႐ံုးပတီသီးအခ်ဳိ႕ကို ေရေႏြးတြင္ျပဳတ္၍ ပ်စ္ခၽြဲ ရည္မ်ားကို သင့္ဆံပင္တြင္ သုတ္လိမ္းေပးပါက ဆံပင္ေခ်ာေမြ႕ ေစပါတယ္။ ဦးေရျပားကို ေရဓာတ္ ျဖည့္တင္းေပးၿပီး ဦးေရေျခာက္ေသြ႕ျခင္း၊ ယားယံ ျခင္းကင္း၍ ေဗာက္ေပ်ာက္ေစပါတယ္။
- ကိုယ္အေလးခ်ိန္က်ေစပါတယ္။
႐ုံးပတီသီးဟာ ကယ္လုိရီဓာတ္နည္း၍ အာဟာရ ျပည့္၀ေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ျဖစ္ပါတယ္။ကယ္လိုရီအနည္းဆံုး ဟင္းသီးဟင္းရြက္ျဖစ္တာ ေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္က်လုိသူမ်ားအတြက္ အသင့္ေလ်ာ္ဆံုးျဖစ္ပါတယ္။ ႐ံုးပတီသီးပံုမွန္စား သံုးျခင္းဟာ အ၀လြန္ျခင္းကို တားဆီးႏိုင္ပါတယ္။
- ကိုယ္လက္စထေရာကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါ တယ္။
႐ံုးပတီသီးတြင္ ကိုလက္စထေရာ မပါ၀င္႐ံု သာမက သင့္အစာေျခစနစ္အတြင္းရွိ ကိုလက္စ ထေရာကအဆင့္ကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ကိုလက္စထေရာစုပ္ယူမႈကို ကာကြယ္ေပး၍ အဆီပိတ္ေရာဂါနဲ႔ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြာျခင္းကို တားဆီးေပးပါတယ္။
- စိတ္က်န္းမာေရးကို တုိးတက္ေစပါတယ္။
႐ုံးပတီသီးစားသံုးျခင္းဟာ ေမာပန္းႏြမ္းနယ္ ျခင္း၊ အားနည္းျခင္း၊ စိတ္ဓာတ္က်ျခင္းမ်ားကို သက္သာေစပါတယ္။
- ေသြးအားနည္းေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
႐ံုးပတီသီးဟာ သံဓာတ္ျမင့္မားတာေၾကာင့္ ခႏ္ၶာကိုယ္တြင္း ေသြးနီဥဆဲလ္မ်ား ထုတ္လုပ္မႈကို တိုးတက္ေစၿပီး ေသြးအားနည္းေရာဂါကို ကာကြယ္ ေပးပါတယ္။
- အေအးမိျခင္း၊ ေခ်ာင္းဆုိးျခင္းမ်ားကို တားဆီး ေပးပါတယ္။
႐ံုးပတီသီးတြင္ပါ၀င္ေသာ ဗီတာမင္ C ဟာ ေရာဂါပိုးခုခံႏိုင္စြမ္းကို တိုးတက္ေစၿပီး ကူးစက္ ေရာဂါမ်ား၊ အေအးမိျခင္း၊ ေခ်ာင္းဆုိးျခင္းမ်ားကို တားဆီးေပးပါတယ္။
- ပန္းနာရင္က်ပ္ေရာဂါကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။
႐ံုးပတီသီးပံုမွန္စားသံုးျခင္းဟာ သင့္ပန္းနာ ေရာဂါကိုသက္သာေစၿပီး ေရဂါျဖစ္ပြားႏႈန္း ေလ်ာ့ခ် ေပးႏုိင္ပါတယ္။
- အ႐ိုးမ်ားကို သန္မာေစပါတယ္။
႐ံုးပတီသီးဟာ ေဖာလစ္အက္ဆစ္ျမင့္မားစြာ ပါ၀င္တာေၾကာင့္ အ႐ိုးမ်ားကိုသန္မာေစ၍ အ႐ိုး က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ အ႐ိုးသိပ္သည္းဆကို ျမႇင့္တင္ေပး၍ အ႐ိုးႂကြပ္ ဆတ္ေရာဂါ စေသာအေျခအေနမ်ားကို ကာကြယ္ ေပးပါတယ္။
- အျမင္အာ႐ံုေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
႐ံုးပတီသီးတြင္ ဗီတာမင္ ဗ၊ ဗီတာက႐ိုတင္း၊ လူတိန္းစသည္တုိ႔မ်ားစြာပါ၀င္ၿပီး သင့္အျမင္အာ႐ံု ကို ေကာင္းမြန္ေစ၍ မ်က္လံုးေရတိမ္ေရာဂါ စေသာ ျပႆနာမ်ားကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
- ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
႐ံုးပတီသီးဟာ ေရာဂါပိုးခုခံႏိုင္စြမ္းကို ျမႇင့္တင္ ေပးၿပီး ကင္ဆာျဖစ္ေစႏိုင္ေသာ ဆဲလ္မ်ားေျပာင္း လဲမႈကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ အဆုတ္ကင္ဆာ၊ အူမႀကီးကင္ဆာနဲ႔ ခံတြင္းကင္ဆာမ်ားကို ကာ ကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
- ကိုယ္၀န္ေဆာင္မ်ားအတြက္ ေကာင္းမြန္ပါ တယ္။
႐ံုးပတီသီးတြင္ပါ၀င္ေသာ ေဖာလစ္အက္ ဆစ္ဟာ သေႏ္ၶသားရဲ႕ အာ႐ံုေၾကာအဖြဲ႕အစည္း ခ်ဳိ႕ယြင္းခ်က္မ်ားကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးတာေၾကာင့္ ကိုယ္၀န္ေဆာင္စဥ္ စားသံုးသင့္တဲ့ အစားအစာ ျဖစ္ပါတယ္။
(Ref: healthmeup.com)
No comments:
Post a Comment